Nieuw concept Daltonschool De Marke Gieten

GIETEN - Christelijke Daltonschool De Marke in Gieten gooit het dit jaar over een totaal andere boeg: andere schooltijden, les met de Ipad en samenwerking met een kinderopvangorganisatie.
Daarnaast is er nu een individuele leerlijn voor ieder kind, waardoor een leerling op zijn eigen niveau bezig is. Extra begeleiding of verdieping is ook mogelijk. "We gaven ze al veel doordat we instructies aanpasten op de verschillen tussen kinderen. We zagen voorbeelden in Nederland dat het nog beter en efficiënter kon en toen hebben we samen met SKID Kinderopvang gekeken, hoe we dat kunnen gaan doen," zegt directeur Gerjan Peeneman van De Marke.
Vanaf drie jaar kunnen peuters al meedraaien op school. Een medewerker van de kinderopvang is de hele dag op school en is ook aanwezig bij activiteiten na school. "Ze leren elkaar goed kennen, je kunt wat je onder schooltijd hebt gedaan na school voortzetten. Je bent in hetzelfde gebouw en het geeft heel veel rust voor kinderen," zegt Hennie Klasens, regiomanager van SKID Kinderopvang.
Kinderen zijn vooral enthousiast over de lessen met de Ipad en over het eerder vrij zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.