Mogelijk XTC-afval gedumpt in Emmen

EMMEN - Op een parkeerplaats aan de Ermerweg in Emmen zijn vanmorgen vier vaten gevonden met daarin een onbekende stof. De politie heeft de omgeving afgezet.
Op de parkeerplaats liggen twee grote vaten van 1.000 liter en twee kleinere exemplaren. Volgens de politie lekt uit een van de vaten een soort gele drab. Een spoor van het gele spul leidt naar autoweg N34. "Het vat lekte in de auto dus al", aldus een woordvoerder van de politie. De milieupolitie onderzoekt wat er precies in de vaten zit. De politiewoordvoerder kon niet zeggen of het om XTC-afval gaat. Een gespecialiseerd bedrijf uit Delfzijl zal de gelekte vloeistof opruimen.

In de omgeving is gisteravond rond kwart voor tien een klap gehoord, mogelijk werden op dat moment de vaten uit een auto gegooid. De politie is op zoek naar getuigen en hoopt dat iemand een auto heeft zien rijden waaruit een gele vloeistof lekte.

In de berm langs een maïsveld bij Emmer-Compascuum werden gisterochtend ook al vaten met een vloeistof gevonden. Aan de Tweede Groenedijk stond een 1000 liter vat in de berm en iets dichterbij het maïsveld lagen tien jerrycans. De politie sluit niet uit dat de zaken met elkaar te maken hebben, maar zeker is dat niet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl