Jaar cel geëist voor auto- en brommerdief uit Assen

De verdachte ramde met de gestolen auto een fietsenstalling (Rechten: Herman van Oost)
De verdachte ramde met de gestolen auto een fietsenstalling (Rechten: Herman van Oost)
ASSEN - Voor het stelen van een auto en een brommer en het bedreigen van agenten is tegen een 25-jarige Assenaar een jaar celstraf, waarvan twee maanden voorwaardelijk, geëist.
Daarnaast wil het Openbaar Ministerie (OM) dat de man een eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf van vier maanden gaat uitzitten. Ook moet hij volgens het OM twee jaar worden opgenomen in een kliniek om van zijn drugsverslaving af te komen.

Diefstal en bedreiging

De autodiefstal vond in mei plaats bij een garage in Nieuwe-Pekela. Agenten zetten daarbij de achtervolging in. De man racete bij zijn vluchtpoging in volle vaart op een politieauto af, waardoor agenten vreesden voor hun leven. Het OM ziet dit als bedreiging. Toen de verdachte uiteindelijk tegen een fietsenstalling in Gasselte botste en tot stilstand kwam, konden agenten hem aanhouden. In dezelfde maand stal de man een brommer in Smilde, maar dat ontkent hij.

De rechter doet op 5 september uitspraak.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl