Paardenmishandelaar slaat toe in Sterrebos bij Roden

RODEN - In het Sterrebos bij Roden zijn twee paarden mishandeld. De politie onderzoekt nu in totaal negen mishandelingen in de regio.
Al eerder werden paarden mishandeld in Gasselte, Oldekerk, Tolbert, Glimmen en Balloo. Een team van 10 mensen onderzoekt de mishandelingen. Tijdens het eerste onderzoek leek er sprake te zijn van nog meer mishandelingen. Na onderzoek kon in die andere zaken de conclusie worden getrokken dat de verwondingen bij de betreffende paarden op een andere manier waren ontstaan. Bijvoorbeeld door bliksem, zelfverwonding of ongeluk. De mishandelingen die worden onderzocht noemt de politie "ernstige zaken". De dieren werden verwond met een scherp voorwerp.

Eén verdachte

Volgens de politie is er één verdachte verantwoordelijk voor alle mishandelingen. Dit wordt gebaseerd op grond van een gemaakte tijdlijn en de afstanden tussen de plaatsen. Toch houdt de politie rekening met het scenario dat meer verdachten verantwoordelijk zijn. Het rechercheteam werkt samen met de dierenpolitie, de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en het Expertisecentrum Dierenwelzijn.

Heel Nederland

De zaken in Noord-Nederland staan niet op zich. Volgens de politie zijn in een jaar tijd aangiften van paardenmishandelingen binnengekomen uit Utrecht, Noord-Holland, Brabant, Gelderland en Limburg. Ook sloeg de onbekende een aantal keer toe in de grensstreek met België en Duitsland. Het gaat om ruim 60 mishandelingen.

Preventie-adviezen

Het politieteam heeft samen met de dierenpolitie een aantal preventie-adviezen op een rij gezet en tips voor de opsporing.

Weer paarden in

">

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl