Vrachtwagenchauffeur aangereden; veroorzaker aangehouden na doorrijden

KLAZIENAVEEN - Op een afrit van de A37 bij Klazienaveen is een vrachtwagenchauffeur aangereden door een vrachtwagen. De veroorzaker is doorgereden na de aanrijding.
Twee vrachtwagenchauffeurs kregen ruzie op de afrit over een buitenspiegel die zou zijn geraakt op de afrit. Na een woordenwisseling is een van de chauffeurs weer in zijn wagen gestapt en weggereden. De andere chauffeur, die nog op straat stond, werd daarbij overreden door de vrachtwagen. Of de chauffeur expres of per ongeluk werd aangereden, is niet bekend. Het gaat om een 37-jarige man uit Rijssen.

De politie meldde in eerste instantie dat het om een fietser zou gaan. In een volgende tweet meldt de politie dat het om een vrachtwagenchauffeur gaat. De aangereden persoon zou zwaargewond zijn. De traumahelikopter is opgeroepen en het slachtoffers is naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

De vrachtwagen werd verderop aangetroffen door de politie, na een tip via Burgernet. De bestuurder (49) en de bijrijder (52) zijn aangehouden in Klazienaveen. Ze komen uit Duitsland.

Oorzaak aanrijding

">
Gezochte vrachtwagen #Klazienaveen is verderop aangetroffen. Bestuurder en bijrijder aangehouden.
— Politie Drenthe (@poldrenthe)

Het blijkt na onderzoek dat bij het ongeval in #Klazienaveen geen fietser is betrokken. Gaat om vrachtwagenchauffeur die is aangereden.
— Politie Drenthe (@poldrenthe)

Fietser aangereden door vrachtwagen in #Klazienaveen. Veroorzaker doorgereden. Gaat om witte vrachtwagen met kenteken HH-H-O3791. 1/2
— Politie Drenthe (@poldrenthe)

Fietser ernstig gewond. Hulpdiensten ter plaatse, traumaheli onderweg. Ziet u de vrachtwagen rijden? Bel dan 1-1-2 #Klazienaveen 2/2
— Politie Drenthe (@poldrenthe)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl