Boete voor 80-jarige winkeldievegge

Boodschappen doen op zondag is mogelijk in Noordenveld
Boodschappen doen op zondag is mogelijk in Noordenveld
BORGER - Een 80-jarige vrouw uit Gieten is veroordeeld tot een boete van 250 euro, waarvan 200 euro voorwaardelijk voor winkeldiefstal. De vrouw stal in april dit jaar een bos radijsjes, hamburgers en inlegkruisjes bij een supermarkt in Borger.
Terwijl de vrouw met haar winkelmandje bij de kassa stond, vroeg de caissière haar of ze even in haar tas mocht kijken. Een klant die achter de bejaarde vrouw stond, zei dat ze daarin ook boodschappen had gedaan. De 80-jarige antwoordde dat ze die boodschappen de avond ervoor al had gekocht. Toen de bedrijfsleider dat nakeek in het kassasysteem, bleek het verhaal niet te kloppen en werd de bejaarde dievegge aangehouden.

In de rechtszaal in Assen ontkende de vrouw ook stellig dat ze iets heeft gestolen. Nergens bleek uit dat ze verward of vergeetachtig is, constateerde de rechter. Omdat de 80-jarige nooit eerder met justitie in aanraking in geweest, besloot de rechter het grootste gedeelte van de boete voorwaardelijk, als waarschuwing voor de toekomst, op te leggen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl