FC Emmen in vermakelijk duel naar 2-2

VOETBAL - FC Emmen heeft aan een vermakelijk duel tegen FC Den Bosch één punt overgehouden. In de JENS-vesting werd het 2-2. Alle goals werden gescoord in de eerste helft. De formatie van trainer Joop Gall staat nu 10e in de Jupiler League met 5 punten uit vier duels.
"Eigenlijk vind ik het nog steeds te vroeg om een conclusie te trekken over de start van de competitie", aldus Gall kort na afloop. "We hebben pas vier duels van de 38 gespeeld. Wat ik wel vind is dat er veel groei in deze groep zit en dat we stappen maken. Ook vandaag weer. Met de 2-2 kan ik wel leven, want ik vind Den Bosch een hele goede en lepe ploeg. Natuurlijk had ik liever de drie punten gehad. Dat zat er in de slotfase ook zeker in, maar een prachtige omhaal van Leandro Resida ging er net niet in en uit de toegekende corner waren we net niet scherp genoeg."

FC Emmen - FC Den Bosch kende een wervelende start met vier goals binnen 24 minuten. Thomassen zette de Brabanders al in de 3e minuut op 0-1, maar Emmen antwoordde via Frank Olijve binnen twee minuten. De middenvelder profiteerde dankbaar van geschutter in de Bossche verdediging. Uit een strafschop, gegeven na een handsbal, kwam de thuisploeg in de 18e minuut via Alexander Bannink op 2-1. Ditmaal toonde Den Bosch razendsnel veerkracht, want zes minuten na de 2-1 kopte Erik Quekel knap raak: 2-2.

Een doelpuntrijke avond leek in de maak, maar ondanks een levensgrote kans voor Quekel (kort voor rust) en die prachtige omhaal van de beste man aan Emmen-zijde, Leandro Resida, bleef het bij 2-2.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl