Ondeugdelijke theatervloeren in De Nieuwe Kolk vervangen

Theaterzaal De Nieuwe Kolk
Theaterzaal De Nieuwe Kolk
ASSEN - In theater De Nieuwe Kolk in Assen worden de podia in de grote en kleine theaterzaal vervangen. Onderzoek heeft uitgewezen dat er een constructiefout is gemaakt bij de bouw, waardoor de vloeren te zwak zijn.
In de zomervakantie is begonnen met de vervanging. De klus moet voor 11 september klaar zijn, omdat dan het theaterseizoen begint. Volgens theaterdirecteur Hilko Folkeringa is vorig theaterseizoen al duidelijk geworden dat er te veel beweging in de vloeren zat, zodra er zware decorstukken op gezet werden.

Hij heeft de zaak aangekaart bij de gemeente, die eigenaar is van het gebouw. Met bouwer BAM is uiteindelijk afgesproken onafhankelijk onderzoek te laten doen. Daaruit bleek dat de draagconstructie onder de podia onvoldoende bleek.

Volgens verantwoordelijk wethouder Maurice Hoogeveen gaat de kwestie de gemeente niks extra's kosten. "We zijn met de BAM al een jaar in discussie over allerlei opleverpunten. Voor zo'n groot project is dat normaal, dat er discussiepunten zijn. Het bouwbedrag is vastgesteld op 81,6 miljoen euro, en daar blijven we binnen", aldus Hoogeveen.

September vorig jaar kwam een deel van het plafond al naar beneden in De Nieuwe Kolk. Ook dat is voor rekening van bouwbedrijf BAM hersteld. De Nieuwe Kolk werd in september 2012 geopend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.