Hoogeveners mogen meedenken over grote projecten

HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen wil haar inwoners mee laten denken over hoe Park Dwingeland, het Beukemaplein en het Stoekeplein er uit moeten gaan zien.
De pleinen en het park achter de Hoofdstraat gaan de komende jaren op de schop. Het Kaapplein verdwijnt en daar komen een parkeergarage, een woonzorgcentrum en appartementen. Het nieuwe Park Dwingeland wordt deels over de parkeergarage heen gelegd. Op het Stoekeplein en het Beukemaplein verdwijnen parkeerplaatsen en komen er woningen bij.

Adviesgroepen

De gemeente wil van inwoners weten hoe het park en de pleinen er uit moeten gaan zien en waar ze aan moeten voldoen. Daarvoor worden werkgroepen ingesteld die een adviserende rol hebben voor de gemeenteraad. Voor Park Dwingeland komt er een extra inspraakprocedure omdat het park een belangrijke functie vervult voor alle inwoners zo vinden B&W van Hoogeveen. De kwaliteit van wonen in het centrum moet omhoog en het stadscentrum moet groener.

Mogelijk is de start van de werkzaamheden aan De Kaap al dit najaar. Een deel van het nieuwe Park Dwingeland kan al worden aangelegd als de parkeergarage nog in aanbouw is, de rest daarna in 2016. Het zal tot 2021 duren voordat alle nieuwe woningen en de herinrichting van het park en de pleinen klaar is, zo is de inschatting van projectleider Erwin Kuipers van de gemeente.

Een artist-impression hoe het nieuwe Park Dwingeland en parkeergarage De Kaap er uit zouden kunnen gaan zien: (bron gemeente Hoogeveen) https://www.youtube.com/watch?v=g9t3uP5FvKo&list=UUgGS5XEJod5LQ1DNreOjKfg

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl