AwerC-werknemers nog niet gerust op behoud werk

ASSEN - De conciërges en peuterspeelzaalhulpen die via detacheringsbedrijf AwerC een gesubsidieerde baan hebben, zijn blij dat er een reddingsplan is opgesteld. Desondanks zijn ze er niet gerust op dat ze hun werk houden.
Dat bleek tijdens een ledenraadpleging van de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond. Er dreigt ontslag voor de 50 mensen die via AwerC gedetacheerd worden in de gemeenten Assen, Tynaarlo en Aa en Hunze, omdat de subsidieregeling voor hun baan per 1 januari stopt. Maar afgelopen week sloten de vakbonden een principe-akkoord over een sociaal plan met AwerC. En dat gaat uit van behoud van werk, als de scholen en peuterspeelzalen de werknemers willen overnemen met een forse loonkostensubsidie.

Volgens FNV-bestuurder Annelies Ossel vinden de medewerkers het een goede zaak dat er nu toch een kans wordt geboden om hun baan te houden. Grote vraag is nog of de scholen en peuterspeelszalen, waar de mensen gedetacheerd zijn, ook dieper in de buidel willen tasten om deze extra krachten aan het werk te houden.

Terughoudendheid bij bedrijven

De scholen en peuterspeelzalen die al vele jaren de gesubsidieerde AwerC-mensen aan het werk hebben reageren nog terughoudend. Ze kennen de inhoud van het sociaal plan niet, en willen eerst weten wat exact de financiële consequenties zijn voor hun organisatie, ook als staat er een forse subsidie tegenover. Plateau, de overkoepelende organisatie van de openbare basisscholen in Assen, heeft twaalf medewerkers via AwerC in dienst, waarvan het merendeel als conciërge. Volgens directeur Paul Moltmaker wil Plateau de mensen graag houden, omdat ze moeilijk gemist kunnen worden, maar niet tegen elke prijs. "We willen eerst de regeling eens goed bekijken."

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl