Attero: stankoverlast Noblesse verdwijnt

WIJSTER - De stankoverlast van slachtafvalverwerker Noblesse zal verdwijnen. Ook de omstreden mestverwerker Orgaplus uit De Krim zal bij eventuele komst naar Wijster geen overlast veroorzaken. Dat verzekerde afvalverwerker Attero in Wijster op een informatiebijeenkomst voor omwonenden.
Attero is grondverkoper van het zogeheten Energie Transitie Park (ETP) in Wijster. Noblesse veroorzaakt daar onverdragelijke stank en dat leidt tot veel klachten. Ook directeur Marcel Daemen van Attero ervaart die geur in zijn kantoor. "Als het bij Noblesse misgaat, kan ik het vanwege de stank niet in mijn kantoor uithouden." Toch heeft dat volgens hem te maken met aanloopproblemen die zullen worden opgelost.

Omwonenden reageren wisselend op de geruststellende woorden. Sommigen hebben geen last of vinden een beetje stank horen bij een bedrijventerrein. Anderen vrezen dat er telkens nieuwe stinkfabrieken komen die met opstartproblemen kampen, waardoor omwonenden in Drijber en Wijster jarenlang in de stank blijven zitten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl