MSC uitgeschakeld in bekertoernooi

VOETBAL - Zondaghoofdklasser MSC is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van het KNVB Bekertoernooi. De Meppelers verloren op eigen veld met 2-1 van topklasser ONS Sneek.
De uitschakeling heeft MSC vooral aan zichzelf te wijten. Nadat Stephan Besuijen MSC al na acht minuten op voorsprong had gezet, verzuimden de Meppelers om de tegenstander op grote achterstand te zetten. Talrijke kansen bleven onbenut. Jos Fidom zag zijn lob over de keeper net naast het doel belanden en Carlos Lopes Macedo verscheen tot twee keer toe alleen voor keeper Ivan Landlust van ONS Sneek. Beide keren zonder succes. De tegenstander uit Friesland kon daar alleen enkele afstandschoten tegenover stellen.

In de beginfase van de tweede helft kreeg ONS Sneek de gelijkmaker in de schoot geworpen. Een voorzet werd door MSC-middenvelder Robert Schonewille niet goed verwerkt, waarna Jurjen Bosch simpel kon binnenschieten (1-1). De Friezen kregen daarna meer grip op de wedstrijd en kregen ook kleine kansen via Martijn Roosenburg en Jurjen Bosch. Tien minuten voor het eind leek de wedstrijd beslist. Nadat MSC-keeper Marc Holterman een strafschop had gestopt van aanvoerder Chris de Wagt, kopte Age Wim van der Zee de daaropvolgende corner van dichtbij binnen (1-2). Maar MSC gaf zich nog niet gewonnen en kreeg tot twee keer toe de kans op de gelijkmaker. Maar beide keren faalde invaller Camiel Fidom. Eerst schoot hij een strafschop tegen de paal, na een handsbal van Gustavo van der Veen, en in de slotseconden treuzelde hij te lang toen hij alleen op het doel mocht afgaan.