Geld voor zonnelening bijna op

Steeds meer huizen worden voorzien van zonnepanelen
Steeds meer huizen worden voorzien van zonnepanelen
ASSEN - Het geld dat de provincie Drenthe beschikbaar stelt voor een lening voor zonnepanelen is bijna op.
Van de 1,2 miljoen euro is nog ongeveer zestigduizend euro over en dat kan alleen nog door inwoners van de gemeente Meppel worden aangevraagd.

Bijna 250 mensen hebben een zonnelening aangevraagd. Daarmee kunnen particuliere woningbezitters in Drenthe tegen een lage rente een lening krijgen voor de aanschaf of installatie van zonnepanelen, zonneboilers of andere technieken om zonne-energie te winnen. Er kan een bedrag tussen de 2.500 en 7.500 worden geleend.

De regeling is een onderdeel van de campagne Zon zoekt Drent. Daarbij zijn ook drie zonnecoaches beschikbaar. Die kunnen mensen helpen met het aanvragen van de lening en allerlei vragen over zonne-energie en zonnepanelen beantwoorden.

Verder is er voor alle Drentse gemeentes een zonnekaart beschikbaar. Via de website zonzoektdrent.nl is de zonnekaart te vinden. Dat is een hulpmiddel waarmee te zien is welk dak geschikt is voor een zonneboiler en zonnepanelen.

Er wordt nog bekeken of de zonnelening er volgend jaar weer komt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl