Opnieuw brand in onrustige Harm Tiesingstraat 2e Exloërmond

PROVINCIE - 2E EXLOËRMOND - In de Harm Tiesingstraat in 2e Exloërmond was opnieuw brand vannacht. De brandweer moest uitrukken om een afvalbrand te blussen, die woedde tegen een woning.
De bewoner van het huis werd wakker van de brand en kon het gebouw, samen met zijn hond, op tijd verlaten. Het is al een tijdje onrustig rond de flatwoningen in de Harm Tiesingstraat. De rust leek te zijn teruggekeerd na maatregelen van de woningcorporatie en de politie. Maar op internet verschenen gisteren weer berichten over een voortdurende ruzie, waarbij mensen met de dood worden bedreigd. Verschillende buurtbewoners zeggen aangifte te hebben gedaan van bedreigingen. Het is niet bekend of de brand van vannacht daar iets mee te maken heeft.

De gemeente Borger-Odoorn heeft de situatie in onderzoek, maar wil nog niet reageren. Woonservice in Westerbork is eigenaar van de woningen en onderzoekt de schade aan het pand. Na de vorige branden zijn camera's opgehangen in de flat. De beelden van vannacht zullen worden bekeken om te zien of er verdachte zaken op staan.
Volgens een buurtbewoner begint de politie vandaag met een buurtonderzoek. Het zou al de negende keer in een paar maanden tijd zijn dat er brand is gesticht. In mei moest de brandweer bewoners van de flat met een ladder van het balkon halen. Er was toen brand in het trappenhuis, waar een stapel oud papier vlam vatte.

Weer brand in h tiesingstraat. @dvhn_nl @RTVDrenthe @PolitieBorgrdrn wanneer houd het eens op pic.twitter.com/DY71kadmMS
— Aiden kamps (@AidenKamps)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl