Emmen moet voor 1 december met windmolenplan komen

EMMEN - Emmen moet voor 1 december het windmolenplan klaar hebben. Als dat lukt mag Emmen zelf bepalen waar in de gemeente de windturbines komen.
Dat is de uitkomst van een gesprek tussen het provinciebestuur van Drenthe en het gemeentebestuur van Emmen. Ook is afgesproken dat Emmen andere gemeenten mag benaderen om 35,5 megawatt windenergie over te nemen.

De provincie besloot vorige week dat Emmen 95,5 megawatt windenergie moet realiseren. Emmen zou in eerste instantie 60 megawatt voor haar rekening nemen, maar het nieuwe college koos er na de verkiezingen voor om de gemeente windmolenvrij te houden. De provincie ging daar aan voorbij, maar geeft Emmen nu wel de ruimte om de extra 35,5 megawatt anders te verdelen.

Emmen moet voor 1 december met een plan van aanpak komen en voor 1 juli 2015 moet de gemeente definitief vaststellen waar de windmolens komen. Maandag bespreekt het college van Emmen deze afspraken met de gemeenteraad in een extra commissievergadering.

Wethouder René van der Weide van Emmen laat weten dat het college met de inwoners in gesprek wil over het plaatsen van windmolens. Het uitgangspunt is dat de turbines zo ver mogelijk van woongebieden komen.

Assen

Het TT-circuit en langs de A28 bij Assen-Zuid zijn in het verleden als mogelijke locaties voor windmolens genoemd, maar de gemeente Assen kan geen windenergie van Emmen overnemen. Assen laat weten dat zij wel windmolens wil, maar het niet rond krijgt voor 1 december, omdat ze eerst nog nader onderzoek wil en draagvlak onder de bevolking zoekt.. Een andere vaker genoemde windmolenlocatie is het stuk langs de A28 bij Hoogeveen en Meppel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl