Geen nieuw bestuur Plataan in Meppel

Extra geld naar De Plataan (archieffoto)
Extra geld naar De Plataan (archieffoto)
MEPPEL - Het is de gemeente Meppel niet gelukt nieuwe bestuursleden te vinden voor de beheerscommissie van cultureel centrum De Plataan. Gevolg is dat de gemeente voorlopig zelf het beheer van het centrum op zich neemt.
Het oorspronkelijke bestuur van de beheerscommissie legde het werk neer nadat de Meppeler raad besloot minder geld voor De Plataan beschikbaar te stellen en de Niermanschool in het pand onder te brengen. Het oude bestuur heeft in de tussentijd wel op de winkel gepast, maar is niet van plan dat in de nieuwe constructie te blijven doen. Een poging van de gemeente om nieuwe bestuursleden te vinden heeft niets opgeleverd.

Het college gaat nu onderzoeken op welke manier het beheer van De Plataan geregeld moet gaan worden. Daarna kan de oude beheersstichting opgeheven worden. Dat kan gevolgen hebben voor de drie werknemers in vaste dienst, en de drie werknemers die een tijdelijk contract hebben.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl