CDA Assen hekelt GS om geleur met windmolens

Windmolens langs A28 bij Assen
Windmolens langs A28 bij Assen
ASSEN - Het CDA in Assen is boos op Gedeputeerde Staten vanwege het geleur met windmolens. De partij vindt het een slechte zaak dat Emmen de ruimte krijgt om wat windmolens aan andere gemeenten te slijten, waaronder aan Assen.
Vanmorgen werd bekend dat de gemeente Emmen, die tegen haar zin 95,5 megawatt aan windmolens moet plaatsen, voor 35,5 megawatt bij andere Drentse gemeenten aan mag kloppen, wat neerkomt op tien windmolens.

Het Asser CDA is daar mordicus op tegen. Dat wil sowieso geen windmolens, omdat dit volgens de partij niet past in een stedelijk gebied. Zij kiezen voor zonne-energie. Dat de gemeente Emmen nu toestemming krijgt van GS, om bij andere Drentse gemeenten aan te kloppen, vindt het CDA een verkeerde ontwikkeling. "Doordat er in Drenthe nu geleurd gaat worden met windturbines, bestaat de kans dat de provincie straks vol komt te staan met kleine groepjes windmolens."

In Assen is in het collegeprogramma door PvdA, D66, ChristenUnie en PLOP afgesproken dat er een onderzoek komt naar de haalbaarheid van windmolens in de provinciehoofdstad. Maar het college van B en W wil dat wel in alle rust doen en ook in overleg met de bevolking.

Een paar jaar geleden werden het TT-circuit en de A28 vanaf Assen-Zuid naar het noorden als mogelijke locaties genoemd voor windturbines. Ze stonden op de energiepotentiekaart, waarmee Assen wil werken aan een duurzame toekomst.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl