WKE wint verdiend van UNA

VOETBAL - WKE heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. In Veldhoven won de ploeg van trainer Paul Weerman met 3-1 van UNA. Bij rust stonden de Emmenaren al met 2-1 voor.
In tegenstelling tot de eerste competitiewedstrijd tegen Leonidas speelde de ploeg nu wel vanaf het begin agressief en met veel passie. Vanuit een goede organisatie kreeg het ook de eerste kansen. Emad Sanafikhah strandde na een mooie combinatie met Yume Ramos op keeper Danilo Verus en zowel Guus de Vries als Angeloo Zimmerman zagen hun inzet gekeerd door de keeper van UNA. Geheel uit het niets viel echter het doelpunt aan de andere kant. De razendsnelle aanvaller Brian Boogers reageerde allert op een dieptepass, omspeelde keeper Diederik Bangma en schoot de bal in het verlaten doel (1-0). Lang kon de doelpuntenmaker niet genieten van zijn actie, want even later raakte hij ernstig geblesseerd aan zijn enkel na en onschuldige botsing met WKE-verdediger Sander Meertens en moest hij het veld verlaten. WKE raakte niet van slag na die achterstand en bleef de aanval zoeken. En met succes. Centrale verdediger Angelo Zimmerman gaf in de 28ste minuut een perfecte voorzet op Yumé Ramos, die met een kopbal de keeper van UNA het nakijken gaf (1-1). WKE putte moed uit die gelijkmaker, want kort voor de rust kwamen de Emmenaren zelfs op voorsprong. Jan Hooiveld zette aan de linkerkant aan voor een actie, speelde twee tegenstanders uit en gaf een perfecte voorzet op Robby Holder. De van ACV overgekomen aanvaller scoorde met een wonderschone omhaal en bepaalde de ruststand op 1-2 voor WKE.

Na rust ging de thuisclub op jacht naar de gelijkmaker en had WKE het even lastig met de snelle aanvallers van UNA. De beste kans was voor Nick Tielemans die uit een dieptepass alleen voor Diederik Bangma opdook. Maar de keeper van WKE verkeerde in prima vorm en keerde de inzet. Halverwege de tweede helft kreeg WKE weer meer controle over de wedstrijd en kreeg het via Jan Hooiveld nog een aardige mogelijkheid om de voorsprong uit te bouwen. Maar het schot van Hooiveld miste de juiste richting. Vijf minuten voor het einde besliste Robbie Holder de wedstrijd definitief met zijn tweede treffer. Hij mocht alleen op het doel afgaan, wilde Jan Hooiveld laten scoren, maar zag zijn pass geblokt door een verdediger, waarna hij de bal in het lege doen kon tikken (1-3).

Bij WKE was er een gele kaart voor Kevin Görtz, Jan Hooiveld en Wouter Beijering.