Drenthe Toen: een nieuw radioprogramma over de geschiedenis van Drenthe

Drenthe Toen: een nieuw programma op Radio Drenthe
Drenthe Toen: een nieuw programma op Radio Drenthe
PROVINCIE - Reportages, interviews, archiefmateriaal en persoonlijke verhalen over de rijke Drentse geschiedenis. Presentatrice Sophie Timmer neemt u mee door de geschiedenis van Drenthe in het nieuwe radioprogramma Drenthe Toen. Sophie Timmer studeerde geschiedenis en is een van de bekende stemmen van Radio Drenthe.
Vanaf 7 september hoort u iedere zondag tussen 14.00 en 15.00 uur alles over de geschiedenis van onze provincie. Het kunnen verhalen zijn van heel vroeger, maar ook uit het recente verleden. Van hunebedden tot havezate en van Bartje tot boermarke. Drenthe Toen gaat over alles wat deze provincie gevormd heeft.
In de eerste aflevering komt u meer te weten over het ontstaan van Bloemencorso Eelde en over Assen in de jaren zestig. Ook hoort u een bijzondere geluidsopname van het Shakespeare Theater uit 1947 en leert u alles over de eeuwenoude muntschatten die de afgelopen jaren in Drenthe gevonden zijn.

De unieke geschiedenis van Drenthe, vanaf 7 september iedere zondag tussen 14.00 en 15.00 uur op Radio Drenthe.

Meer informatie over dit programma kunt u vinden op onze website rtvdrenthe.nl/drenthetoen. U kunt ons volgen op Twitter via @DrentheToen.
Meepraten en reageren? Gebruik dan #drenthetoen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl