Drenthe College krijgt vier ton voor chemische technologie

EMMEN - Het Drenthe College in Emmen heeft ruim een miljoen euro beschikbaar voor het opzetten van een Centrum voor Duurzame Chemische Technologie.
Het geld is afkomstig van de rijksoverheid, de gemeente Emmen, de provincie en het bedrijfsleven. Van het geld wordt onder meer het pand van het Drenthe College aan de Van Schaikweg in Emmen helemaal aangepast. Het pand wordt uitgerust met de nieuwste snufjes op technologisch gebied.

Wensen van het bedrijfsleven

Het Drenthe College constateert al langer een steeds groter worden de vraag naar goed opgeleid personeel. Om nu zo goed mogelijk aan de behoefte te voldoen wordt het bedrijfsleven nadrukkelijk betrokken bij het onderwijs om wensen kenbaar te maken en zelfs al toekomstig personeel uit te kiezen.

De school wil vaker gastdocenten uit het bedrijfsleven uitnodigen en ook zullen studenten onderzoeksprojecten bij bedrijven uitvoeren. In het schooljaar 2015-2016 moet het Centrum voor Duurzame Chemische Technologie in gebruik genomen worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl