Celstraf voor stelen kluis Land van Bartje

Justitie
Justitie
EES - Voor het stelen van een kluis met vijfduizend euro van vakantiepark Het Land van Bartje in Ees moet een man uit Utrecht vier maanden de cel in. Dat bepaalde de rechter in Assen.
De eigenaar van het park werd in de nacht van 19 februari vorig jaar gewekt door het inbraakalarm. Bij een kantoor op het park zagen getuigen twee mannen met een kar met daarop een zwaar voorwerp. Het duo wist te ontkomen.

Tijdens onderzoek in het kantoor bleek de kluis met het geld weg. De politie vond een zaklamp, met daarop DNA-materiaal van de 33-jarige Utrechter. Omdat de man bij de politie geen goede verklaring kon afleggen over hoe de lamp daar was gekomen, vond de rechter dat er genoeg bewijs was dat hij een van de daders was.

De Utrechter heeft een strafblad van 28 pagina's, waarop veel meer inbraken staan. Hij is bij justitie bekend als veelpleger. De Utrechter verscheen niet op de zitting. Zijn advocaat Michiel Lamers liet na afloop van de zaken weten dat hij het oordeel van de rechter veel te kort door de bocht vindt. Lamers gaat daarom in hoger beroep.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl