Dorpshuis Fluitenberg moet weer spil van het dorp worden

FLUITENBERG - Het dorpshuis in Fluitenberg moet weer de spil van het dorp worden. Op die manier kan de samenhang, maar ook de leefbaarheid in het dorp worden opgekrikt. Dat is de stellige overtuiging van de kersverse pachter van dorpshuis Andre Baas.
Baas ruilde gisteren zijn voorzitterschap van Dorpsbelangen in voor die van beheerder van dorpshuis het Overschotje. Baas vind dat de functie en het gebruik van het dorpshuis wat is teruggelopen en wil daar samen met zijn vrouw Gea wat aan doen. "Door de vergrijzing en de crisis zijn mensen het dorpshuis minder gaan bezoeken. Ik wil weer meer dingen organiseren, in ieder geval voor jongeren van rond de 16 jaar want daarvoor is er nu niks."

Enquête

Baas wil de komende tijd via gesprekken en een enquête van de gebruikers van het dorpshuis en de Fluitenbergers te weten komen welke nieuwe activiteiten er moeten komen. Het Overschotje moet de spil van het dorp zijn, zegt Baas. Zijn ervaring als ex-voorzitter van Dorpsbelangen komt hem in zijn nieuwe functie goed van pas.

Woningbouw

De jarenlange discussie over de voor Fluitenberg forse woningbouwplannen (dorp word een kwart groter, red.) heeft de samenhang in het dorp ook geen goed gedaan, zo denkt Baas. "Dan ga je niet samen gezellig naar de kaartclub in het dorpshuis." Hij denkt dat nu die strijd achter de rug is juist het dorpshuis een belangrijke functie kan vervullen voor het creëren van meer samenhang in het dorp. "En het is belangrijk om nieuwe inwoners meteen bij het dorp en het dorpshuis te betrekken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl