OM blijft bij ISD-eis tegen veelpleger uit Assen

Dief moet onbetaald werken
Dief moet onbetaald werken
ASSEN - Het Openbaar Ministerie heeft opnieuw de twee jaar durende veelplegersstraf ISD geëist tegen een 44-jarige man uit Assen. Hij wordt verdacht van bedreiging en belediging van NS-personeel op het station in Assen op 5 mei dit jaar.
Op 15 juli eiste het OM in dezelfde zaak ook ISD, maar de rechtbank besloot twee weken later het onderzoek te heropenen om de mogelijkheden voor een voorwaardelijke ISD te onderzoeken.

Vanwege zijn drankprobleem en agressieve gedrag zijn veel behandelingen de afgelopen twintig jaar mislukt bij de man. Uit veel klinieken is hij weggestuurd, omdat hij zich niet aan de regels hield. Omdat hij tijdens de rechtszaak van 15 juli aangaf dat hij zelf een instelling in Groningen had gevonden waar hij onder strenge voorwaarden begeleid kan wonen, wilde de rechtbank de reclassering de kans geven die optie te onderzoeken. Ook omdat de man een aantal jaren geleden ook al twee jaar ISD heeft gehad en ook die straf met behandeling niet succesvol was.

De reclassering adviseerde vandaag een voorwaardelijke ISD op te leggen, zodat de man kan worden opgenomen in de instelling in Groningen. De veelpleger zei in de rechtszaal dat hij graag wil meewerken.

Het Openbaar Ministerie vindt het risico dat de man weer de fout in gaat te groot en ziet er geen heil in hem nog een kans te geven in de instelling in Groningen. Ook vanwege zijn lange strafblad ziet het OM de veelplegersstraf ISD als enige mogelijkheid.

Omdat de man volgende week al naar de instelling voor begeleid wonen zou kunnen, doet de rechtbank al op 9 september uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl