Schot gelost en drie gewonden bij vechtpartij in Assen

Een zestienjarige jongen is opgepakt
Een zestienjarige jongen is opgepakt
ASSEN - Bij een vechtpartij in Assen zijn vanmiddag drie mannen gewond geraakt. Tijdens de worsteling viel een schot. Er zijn twee verdachten aangehouden.
De politie kreeg een melding van een steekpartij in een woning aan de Zwartwatersweg. In het huis troffen agenten twee licht gewonde Assenaren van 21 en 23 jaar aan. Zij vertelden dat twee mannen de woning waren binnengedrongen, waarna een worsteling ontstond. Een van de indringers had een vuurwapen bij zich. Er viel een schot, maar voor zover bekend werd niemand geraakt. Even later kwam er nog een derde indringer de woning in.

De twee Assenaren verdedigden zich met een mes en wisten de indringers het huis uit te werken. De drie gingen er vervolgens vandoor in een auto. Op de Europaweg Noord stopte de auto voor een ambulance en een van de inzittenden werd uit de auto gezet. Deze 25-jarige man uit Amsterdam was gewond aan een arm en bloedde hevig. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij aangehouden.

Enkele uren later werd de auto aangetroffen in Delfzijl. In de auto zat een 22-jarige inwoner van Delfzijl. Ook hij is aangehouden. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl