Brandstichter uit Peize krijgt twee jaar cel

Justitie
Justitie
PEIZE - Voor het stichten van vier branden en vernieling van een auto is een 23-jarige man uit Peize veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Ook krijgt hij reclasseringstoezicht en moet hij zich laten behandelen.
De man stichtte op 19 januari twee branden in containers in zijn woonplaats en op 30 maart stak hij op twee adressen coniferen in brand.

In Peize gingen vorig jaar geruchten dat er een pyromaan actief zou zijn, omdat er regelmatig kleine brandjes woedden in het dorp.De politie onderzocht er zo'n dertig. Het ging met name om containers en bosschages. Getuigen noemden meerdere keren de naam van de 23-jarige man als betrokkene. Ook werd zijn auto een paar keer gezien voor ergens brand uitbrak. Uiteindelijk heeft het Openbaar Ministerie hem kunnen linken aan vier branden.

De man is zwakbegaafd en alcoholverslaafd en daardoor verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Omdat hij niet volledig toerekeningsvatbaar is, vond de rechtbank de strafeis van het OM te hoog. Dat eiste twee weken geleden tweeënhalf jaar, waarvan tien maanden voorwaardelijk. De Peizenaar heeft altijd ontkend dat hij iets met de branden te maken heeft gehad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl