Celstraf voor organiseren mishandeling vader

Celstraf voor Assenaar
Celstraf voor Assenaar
TYNAARLO - Een 43-jarige man uit het Belgische Brasschaat is door de Asser rechtbank veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De man organiseerde in mei 2010 een overval op zijn vader in Tynaarlo.
Hij liet zijn vader door drie anderen in elkaar slaan als wraak, omdat hij nog geld te goed had. Een 37-jarige handlanger van de Belg uit Huizen, die betrokken was bij het plannen van de overval, kreeg anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De rechtbank noemt de overval 'een lage, laffe daad'. Aanvankelijk zou de man uit Huizen de overval plegen samen met een man uit Leek, maar hij trok zich later terug. Wel bleef hij volgens de rechtbank betrokken bij de organisatie van het misdrijf op de avond van 6 mei 2010.

Rond middernacht belde de man uit Leek met twee andere mannen aan bij de woning in Tynaarlo. Toen het slachtoffer opendeed, vielen twee mannen hem aan. Ze sloegen en trapten hem bont en blauw. De man uit Leek hield ondertussen de vrouw van het slachtoffer in bedwang. Na een tijdje vertrokken de drie en bleef het slachtoffer gewond achter.

De drie mannen die het geweld plegen, kregen 1.000 euro van de organisatoren. De man uit Leek is vorig jaar al veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De handlangers met wie hij de overval zou hebben gepleegd, zijn nooit voor de rechter geweest, omdat justitie te weinig bewijs tegen ze heeft. Alleen de Leekster heeft verklaard dat zij de mededaders zijn, meer bewijs is er niet. Bij de politie weigerde het duo een verklaring af te leggen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl