ANWB brengt onveilige wegen in kaart

De roodgekleurde wegen zijn volgens de ANWB onveilig
De roodgekleurde wegen zijn volgens de ANWB onveilig
ASSEN - De ANWB gaat het aantal onveilige wegen in kaart brengen.
De afgelopen jaren heeft de ANWB zelf de provinciale wegen onderzocht. Hieruit is een aantal provinciale wegen, uit onder meer Drenthe, naar voren gekomen die als onveilig bestempeld worden. Deze zijn te bekijken via een interactieve kaart op de website van de ANWB.

Volgens de ANWB zijn aanpassingen noodzakelijk om deze wegen veiliger te maken. Het is nu aan het publiek om aan te geven welke van deze wegen het eerst zouden moeten worden aangepakt. De resultaten kunnen dan weer aan de provincies worden aangeboden in aanvulling op de onderzoeksrapporten.

Kwart van verkeersslachtoffers valt op provinciale wegen

In Nederland vallen op dit moment twee doden en vijftig gewonden per dag in het verkeer. Een kwart van de verkeersslachtoffers valt op provinciale wegen. Weggebruikers kunnen via de website van de ANWB onveilige provinciale wegen melden. Met de resultaten van deze publieksactie wil de ANWB de provinciebestuurders van informatie voorzien die hen helpt om de veiligheid van de wegen te verbeteren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl