CDA Emmen boos over extra bezuiniging op huishoudelijke hulp

EMMEN - Het schrappen van ruim 2 miljoen euro gemeentelijke bijdrage aan de huishoudelijke hulp is onverantwoord. Dat stelt de Emmer CDA-fractie.
Het vorige college stak jaarlijks miljoenen gemeentegeld in de huishoudelijke hulp om rijksbezuinigingen op te vangen. Het huidige college wil van die bijdrage af en dat terwijl er volgend jaar ook al opnieuw minder geld uit Den Haag komt. Emmen houdt daardoor volgens CDA-raadslid Theo Gerth nog maar ongeveer 11 miljoen euro over voor de huishoudelijke hulp, terwijl dat nu nog 17 miljoen euro is.

De politicus noemt het vreemd dat juist Wakker Emmen-wethouder Jan Bos extra wil bezuinigen op de huishoudelijke hulp. Wakker Emmen was voor de verkiezingen namelijk fel tegenstander van het toen gevoerde WMO-beleid. Wethouder Jan Bos van Emmen erkent dat het college rijksbezuinigingen niet langer wil opvangen met gemeentegeld, maar zegt eerst onderzoek te doen naar gevolgen hiervan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl