Centrum Borger ondergaat metamorfose

EXLOO - Na 15 jaar van praten en het bijstellen van de plannen gaat het centrum van Borger volgend jaar echt op de schop. Het dorp moet volgens de gemeente weer een hart krijgen.
De gemeenteraad kreeg donderdagavond de aangepaste plannen gepresenteerd. Door de crisis en het afhaken van marktpartijen is het plan versoberd. Wel is duidelijk dat het bejaardencentrum Borgerhof wordt gesloopt en dat daarvoor kleinere nieuwbouw terug komt. Ook verdwijnt een deel van het voormalige gemeentehuis.

Daardoor ontstaat er ruimte voor een nieuwe Brink en een groter plein bij de kerk. Daar krijgt de weekmarkt ook een plaats. Borger moet met de maatregelen volgens wethouder Freek Buijtelaar weer een geheel worden. En dat is best een uitdaging, want de provinciale weg N374 loopt dwars door Borger heen. VVD, CDA en ChristenUnie zijn tegen kleinere rotondes of andere belemmeringen in die weg.

De financiering van het centrumplan is nog niet helemaal rond. De totale kosten worden begroot op vijf miljoen en daarvan is één miljoen nog niet gedekt. PvdA en VVD zijn daar bezorgd over, maar de wethouder wil toch beginnen. Hij wijst er op dat het plan in fases wordt uitgevoerd. In 2022 moet Borger nieuwe stijl klaar zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl