Wethouder Meppel trekt boetekleed aan

Gemeentehuis Meppel
Gemeentehuis Meppel
MEPPEL - 'Ik had duidelijker moeten zijn, de manier van aanpak had beter gekund.' Met die woorden trok Meppeler wethouder Roelof Pieter Koning (VVD) gisteravond het boetekleed aan.
Koning reageerde tijdens een commissievergadering op kritiek van GroenLinks, D66 en SterkMeppel. Deze partijen zijn teleurgesteld omdat een plan voor woningbouw op een voormalig schoolterrein in het centrum van Meppel anders uitpakt dan verwacht. Dat zouden huurwoningen voor mensen met een laag inkomen worden. Maar om een projectontwikkelaar binnen te halen die het plan uit wil voeren, heeft het college de regels aangepast.

'Op deze manier kun je je afvragen of het hier nog wel om sociale woningbouw gaat', hield Hans Kuipers (GroenLinks) het college voor. 'Formeel mag het college dit, maar ik geef toe dat ik dat duidelijker had moeten uitleggen', aldus Koning, die deze aangelegenheid ziet als een leermoment van het nieuwe college.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl