Eelde maakt zich op voor 58e Bloemencorso

EELDE - De organisatie van het bloemencorso in Eelde is druk bezig met de laatste voorbereidingen op het 58e bloemencorso.
Volgens corsovoorzitter André Ensing wordt in alle wijken en op het centrale feestterrein hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen voor morgen. Het thema van dit jaar is colorful world. De bouwers van praalwagens uit verschillende wijken zijn dan ook druk bezig met het bouwen van kleurrijke wagens.

De wijkvereniging van Vennerstraat-Nieuwe Akkers is sinds mei bezig met het ontwerp en de bouw van hun wagen Rainbow Panorama. In de laatste week werken er ruim zeventig man hieraan. "We zijn een grote wijk in Eelde, en dus bouwen we ook altijd volgens de maximaal voorgeschreven maten. Onze wagen wordt twaalf meter lang, vijf meter hoog en vier meter breed," vertelt wijkvoorzitter Tjerkinus Wijkstra. Ze hopen met hun praalwagen dit jaar de eerste prijs in de wacht te slepen, aangezien ze dit nog nooit gelukt is.

De bouwers maken de kar kleurrijk met behulp van onder andere bamboestokken, wortels, koolbladeren en een boel dahlia's. Het ontwerp van de corsowagen is van de hand van ontwerpster Binie Bos-Harms, zij deed inspiratie op bij een museum in Denemarken, waar ze een soortgelijk kleurrijk geheel zag.

RTV Drenthe zendt morgenmiddag vanaf half drie live het corso uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl