Peter Middendorp: 'boek geen aanval op Drenthe'

ASSEN/EMMEN - De roman Vertrouwd Voordelig is volgens schrijver Peter Middendorp beslist geen aanval op Drenthe, of op Emmen. Het boek is volgens de oud-Emmenaar voor een belangrijk deel zelfspot en een afrekening met een periode uit zijn verleden, en niet bedoeld om mensen te kwetsen.
Dat mensen zich wel gekwetst voelen, betreurt Middendorp, die zelf geboren en getogen is in Emmen. De schrijver zei dat zaterdag in het Radio Drenthe-programma Cassata. Een mea culpa kwam er niet, maar dat is volgens de oud-Emmenaar zelf ook helemaal niet nodig. Hij snapt alle commotie ook niet over zijn uitlatingen, die hij vorige week zaterdag deed in het Volkskrant-magazine over Drenthe en de Drenten, naar aanleiding van het verschijnen van zijn nieuwe, derde roman.

Middendorp vindt dat zijn opmerkingen te zwaar en ook verkeerd zijn opgevat, omdat het interview meer over hemzelf zegt, en de omgeving waarin hij destijds opgroeide, met de nodige zelfspot, en ook bekeken door de ogen van een opstandige 17-jarige. "Mijn boek is ook geen aanval, maar een zelfmoord. En het boek is heel belangrijk voor me, misschien wel het belangrijkste," zegt Middendorp.

In Vertrouwd Voordelig rekent Peter Middendorp af met zijn verleden als zoon van de Blokker-baas in Emmen. De roman is uitgegeven door Prometheus. Zaterdagmiddag is het boek gepresenteerd in Emmen, aan Daniël Lohues, de neef van Middendorp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl