Pijp bij heren E&O na veertig minuten leeg

HANDBAL - De heren van E&O zijn het seizoen begonnen met een 20-24 nederlaag tegen Quintus, na een ruststand van 11-8. Het jonge team van trainer/coach Edwin Kippers kon het aardige spel van de eerste helft geen vervolg geven in het tweede bedrijf. Zelfs het spelen met een man meer leverde de thuisploeg in vier minuten tijd geen enkele treffer op. "Die tweede helft was zo frusterend", aldus middenopbouwer Dannny Falke.
Dat het een moeilijke avond zou worden tegen Quintus, dat was bij iedereen wel bekend. Kippers kon namelijk niet beschikken over zijn beste speler (Jan Josef, die geschorst was) en eerste cirkelspeler Sjoerd Boonstra. Bovendien was Mareno de Boer vanwege een hersenschudding niet inzetbaar. Toch was de start prima, met twee vlotte goals van Justin Semmelink. Even kwam Quintus op voorsprong, maar vooral dankzij llinkeropbouwer Martijn Fuhler pakte E&O kort voor het einde van de eerste helft een marge van drie. Die marge had groter kunnen en misschien ook wel moeten zijn. Quintus speelde in die fase vooral tegen zichzelf, maar de thuisploeg was genadig en ging slordig om met de kansen.

Die slordigheden kwam de ploeg in de tweede helft duur te staan. Ondanks duidelijke taal van Kippers in een hele vroege time-out na rust ("We doen niet wat we hebben afgesproken in de rust. We zouden scherp beginnen. Dit is te slap") kwam er geen kentering. Sterker nog, na een kwartier in de tweede helft was het verzet gebroken. De dekking sloot niet meer en aanvallend gezien kon E&O geen oplossingen meer vinden. Wisselmogelijkheden had Kippers niet en daar profiteerde Quintus dankbaar van.

Doelpuntenmakers E&O: Fuhler 5, Falke 4, Kehrenberg 3, Van der Ham 3, Semmelink 2, Peter Lamber 2 en Max Eilering 1

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl