Verkeershinder A28 door aanleg pechhavens

File A28  (archieffoto)
File A28 (archieffoto)
ASSEN - Automobilisten moeten vanaf vanavond rekening houden met verkeershinder op de A28 tussen de aansluiting met de N34 en de afrit Haren.
De vluchtstrook richting Groningen is afgezet en er geldt een maximum snelheid van 90 km/u. Tussen 19.00 uur `s avonds en 06.00 uur in de ochtend is er maar één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Woensdag 24 september moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Bus op vluchtstrook

Vanaf dit najaar mogen lijnbussen richting Groningen op dit traject gebruik maken van de vluchtstrook tijdens de file. Het project 'bus op de vluchtstrook' is een initiatief van de regio Groningen-Assen. Het werk wordt uitgevoerd door de provincie Drenthe. De werkzaamheden op de A28 is een uitbreiding van de al bestaande 'bus op de vluchtstrook'- regeling tussen Haren en Groningen-Zuid. De vluchthavens zijn bedoeld om weggebruikers een zo veilig mogelijke plek te bieden bij pech- of noodgevallen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.