Peter Middendorp bedreigd na uitspraken over Emmen en Drenthe

Peter Middendorp in Volkskrant Magazine
Peter Middendorp in Volkskrant Magazine
EMMEN - Schrijver Peter Middendorp is bedreigd na zijn uitspraken over Emmen en Drenthe in Volkskrant Magazine. Dat zei de oud-Emmenaar gisteravond in Pauw.
Het nieuwste boek van Middendorp is net uitgekomen. Daarin schrijft hij over zijn jeugd in Emmen. In het interview met de Volkskrant deed Middendorp uitspraken over de mensen in Emmen en de geschiedenis van Drenthe. Vanwege de bedreigingen werd Middendorp beveiligd bij de boekpresentatie in een boekwinkel in Emmen. "Ik kan het me voorstellen dat mensen een dag boos zijn, maar na zeven dagen krijg ik nog steeds boze reacties binnen", vertelde Middendorp in het talkshow-programma van Jeroen Pauw.

In het Radio Drenthe-programma Cassata zei Middendorp al dat zijn boek geen aanval is op Drenthe. Het boek is volgens de oud-Emmenaar voor een belangrijk deel zelfspot en een afrekening met een periode uit zijn verleden, en niet bedoeld om mensen te kwetsen.

Eerder hierover:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.