Drentse burgemeesters vormen popband

HOOGEVEEN - Drie Drentse burgemeesters vormen volgende week zaterdag in De Tamboer in Hoogeveen een gelegenheidsband. Ze doen dit op de netwerkmeeting voor de Drentse popsector.
De popformatie bestaat uit burgemeester Loohuis van Hoogeveen op saxofoon, burgemeester De Groot van De Wolden op akoestisch gitaar en burgemeester Bouwmeester van Coevorden op Flügelhorn en trompet. Ze spelen het nummer De Man van SKIK.

Het idee om het festival te openen met een burgemeestersband is van de organisatie, die een oproep deed aan de Drentse burgervaders. Daarop hebben vijf burgemeesters gereageerd, maar slechts drie daarvan waren beschikbaar voor het optreden. Vandaag is de eerste repetitie met zijn drieën in cultureel centrum Het Podium. Marlen Davers van de Drentse band SKIK begeleidt de burgemeesters op drums en muziekdocent Hans van Dongen van Popschool Hoogeveen neemt de zang voor zijn rekening.

Speakers met Kopp'n

De netwerkmeeting voor de Drentse popsector is onderdeel van het festival Speakers met Kopp'n, waarbij opkomende en gevestigde Drentse popacts zich presenteren. De artiesten strijden om een plek op het Eurosonic-festival dat van 14 tot en met 16 januari in Groningen gehouden wordt. Het is Europa's grootste showcase-festival, waar mensen uit de hele popindustrie talentvolle acts scouten. Naast de Drentse acts betreden ook Kraantje Pappie, Beans & Fatback, Navarone en Sky Pilots het podium van Speakers met Kopp'n.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl