Man uit Exloo verdacht van massale diefstal

EXLOO - Vier Friezen en een man uit Exloo worden verdacht van een grote reeks diefstallen, inbraken en heling.
Ze sloegen de afgelopen twee jaar toe bij bedrijventerreinen en particulieren in Noord-Nederland, met name in Friesland en Drenthe. Ze zouden onder meer tractoren, auto's, heftrucks, bouwmaterialen en gereedschap hebben gestolen en geheeld. Ook zijn bij woninginbraken sieraden buitgemaakt. Verder worden de mannen verdacht van het omkatten van de gestolen auto's en een camper.

Opgepakt

Op 1 april 2014 werden in Vrouwbuurtstermolen de 49-jarige inwoner van Donkerbroek en de 53-jarige inwoner van Exloo op heterdaad aangehouden bij een diefstal vanuit een schuur. In hun voertuig lag een geladen revolver. De andere drie verdachten, allemaal inwoners van Leeuwarden, werden later aangehouden onder meer op basis van DNA-materiaal.

In het huis van de verdachte uit Exloo werden gestolen spullen gevonden en in de woning van de verdachte uit Donkerbroek ook een hennepkwekerij. Ook zijn er gestolen goederen in beslag genomen bij loodsen in Valthe, Drachten, Appelscha en Kootstertille.

De 49- en 53-jarige verdachte zitten nog vast. De andere verdachten zijn na verhoor vrijgelaten. Alle vijf moeten zich voor de rechter verantwoorden.

Eigenaren gezocht

Het gros van de gestolen spullen is op basis van aangiftes teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars. De politie is nog wel op zoek naar de eigenaren van enkele machines. Foto's hiervan zijn te vinden op de website van de politie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl