CDA: Overal mobiel bereik in Nederland

DEN HAAG - Het CDA wil een onderzoek naar de mobiele dekking in Nederland en wil weten of het mogelijk is die 100 procent waterdicht te maken. Het CDA vraagt om zo'n onderzoek, naar aanleiding van de ruim 1000 meldingen die zijn binnengekomen bij de Geen 112-meldpunten van RTV Drenthe, RTV Noord, Omroep Gelderland, en Omroep Zeeland.
De omroepen hebben de klachten vandaag in Den Haag overhandigd aan de vaste Kamercommissie Economische Zaken. Er was vanuit de Tweede Kamer veel belangstelling voor de kwestie. Volgens CDA-Kamerlid Agnes Mulder is mobiele dekking in de huidige samenleving, net als snel internet, een basisbehoefte.

RTV Drenthe startte zes weken geleden met het meldpunt, nadat de redactie signalen binnenkreeg over de slechte bereikbaarheid van 112 met de mobiele telefoon. In die tijd kwamen bijna 400 meldingen binnen.

Het was al langer bekend dat het mobiele bereik in de grensregio niet altijd even goed is. Uit de kaart die bij het meldpunt Geen 112 is gemaakt, blijkt dat ook in andere delen van de provincie problemen zijn met het mobiele bereik. Woensdag houdt de vaste Kamercommissie een hoorzitting over de mobiele bereikbaarheid van 112.

1000 meldingen van meldpunt #geen112 @OmroepGLD @RTVDrenthe @rtvnoord @omroepzeeland overhandigd aan Tweede Kamer. http://t.co/kzCTxjGkj3
— Hermina de Vries (@herminadevries)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl