Rechtszaak tegen oplichter uit Nieuw-Amsterdam uitgesteld

Celstraf voor Assenaar
Celstraf voor Assenaar
ASSEN - De rechtszaak tegen de 45-jarige man uit Nieuw-Amsterdam die op grote schaal inwoners van Drenthe en Groningen zou hebben opgelicht, is uitgesteld.
De verdachte heeft een advocaat ingeschakeld en die heeft tijd nodig om zich voor te bereiden. Wanneer de zaak voor de rechter komt is nog niet bekend.

Bij justitie liggen twintig aangiften tegen de man. Hij zou in totaal voor 135.000 euro schade hebben aangericht. Maar volgens een woordvoerder van een van de slachtoffers is dat bedrag nog maar het topje van de ijsberg en komt een bedrag van een miljoen euro dichter in de buurt.

Het Openbaar Ministerie wil 600.000 euro van de verdachte hebben, dat zou hij hebben verdiend met zijn praktijken.

Oplichtingen

De oplichtingen vonden plaats tussen 2009 en 2013. De Nieuw-Amsterdammer deed zich voor als financieel adviseur en gaf adviezen met desastreuze gevolgen voor zijn klanten. Zijn bedrijf ging in 2011 failliet, waarna hij bekende klanten vroeg om hem geld te lenen. Maar dat geld kregen ze niet terug. Ook zou de Nieuw-Amsterdammer loonstroken hebben vervalst en daarmee leningen hebben aangevraagd bij een kredietverstrekker.

Eerdere rechtszaak

Twee vrouwen uit Nieuw-Buinen stapten in 2011 al naar de rechter, die besliste dat de verdachte 38.000 euro aan hen moet terugbetalen. Maar ook dat geld is nog nooit terugbetaald.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl