Ontruiming van Hoofdstraat in Emmen door gaslek

EMMEN - In de Hoofdstraat in Emmen is vanmiddag bij werkzaamheden een gasleiding geraakt. In een straal van 100 meter werd alles ontruimd.
Volgens de politie was er een "flinke uitstroom van gas". Ambulances, brandweer en Enexis kwamen na de melding meteen ter plaatse. Enexis moest de druk verlagen op de leiding. Daarna kon het gat worden dicht. Verslaggever Martin Laning hoorde het gas vrij komen. Hij vertelde dat het door het mooie weer flink druk was in de winkelstraat in Emmen.

Het Dierenpark is niet ontruimd meldt woordvoerder Wijbren Landman. Bezoekers konden door een andere uitgang naar buiten. De leeuwen werden wel naar binnen gehaald, omdat hun verblijf dicht bij de gaslek zit. De kantoren van het Dierenpark werden wel ontruimd. "Het stonk enorm daar", aldus Landman.

Er zijn geen gewonden gevallen. Het gaslek was om half 6 onder controle. Volgens de gemeente verrichtte de brandweer nog enige tijd metingen en bleef het gebied zolang afgezet.

#brandweer #Emmen mogen nog niks doen. In afwachting van Enexis. #Grip1 pic.twitter.com/R3JmK1C62W
— Melissakrijns (@Melissakrijns)

In een straal van 100 meter wordt het gebied ontruimd #gaslek #emmen http://t.co/RVmNo5Hkh2
— Gemeente Emmen (@GemeenteEmmen)

#Gaslek in #Emmen centrum. Winkelend publiek wordt op afstand gehouden. pic.twitter.com/ZF8S6CJPr5
— Michelle Seldenthuis (@MSeldenthuis)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl