Stalkster uit Valthermond maakte tien slachtoffers in Noord-Brabant

Dief moet onbetaald werken
Dief moet onbetaald werken
VALTHERMOND - Een 29-jarige vrouw uit Valthermond heeft in de regio Breda tien mensen soms jarenlang ernstig bedreigd en lastig gevallen via Facebook, sms en telefoon, meldt Omroep Brabant. De stalker moet op 18 september voor de politierechter verschijnen. De zaak kwam aan het rollen na een uitzending van het SBS6-programma Gestalkt.
De verdachte wordt beschuldigd van tien gevallen van stalking. Acht van de tien slachtoffers komen uit Breda, de andere twee uit Prinsenbeek en Etten-Leur. De terreur vond plaats tussen augustus 2012 en februari 2014, aldus justitie. De verdachte bestookte haar slachtoffers via Facebook. Ze dreigde van meerdere slachtoffers het kind te ontvoeren. Ook zou de 29-jarige verdachte met zeker drie van haar slachtoffers een contactverbod hebben verbroken.

"Zorg jy maar dat je je kind niet alleen buiten laat, wand wij hebben nu een foto van hem dus als je zo doorgaat heb je een feesie", schreef de verdachte letterlijk aan een van haar slachtoffers. "En binnen kort hebben wij hem."

"Sinds ze mijn mobiele nummer heeft achterhaald, valt ze me elke dag lastig", zo zegt een van de slachtoffers tegen Omroep Brabant. "Ik heb totaal geen rust meer. Het voelt alsof ze m'n leven heeft overgenomen. Ik krijg vaak te horen dat ik dan maar een ander telefoonnummer moet nemen, maar dan verander ik mijn leven voor haar. Dat vertik ik. Dat wijf is gestoord en maakt me helemaal gek."

De advocaat van de verdachte was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl