Rechtssocioloog: 'Roken verbieden op en buiten schoolplein geen goede zaak'

ASSEN - Het verbieden van het roken op en buiten het schoolplein is geen goede zaak. Dat zei rechtssocioloog Willem Bantema van de Rijksuniversiteit Groningen in het TV Drenthe-programma Drents Diep.
Het Dr. Nassaucollege in Assen, Beilen, Norg en Gieten voert het verbod in en pakt ook leerlingen en leerkrachten aan die buiten het schoolterrein roken. "Een groot probleem is dat wanneer een leerling wil gaan roken, ze een paar straten verderop gaan roken terwijl ze onder verantwoordelijkheid van de school vallen. Er kan daardoor overlast in de buurt ontstaan, door groepsvorming op straat of peuken op de grond", aldus Bantema.

De rechtssocioloog ziet ook problemen in de handhaving. "Ik denk dat docenten daar niet op zitten te wachten in een half uurtje pauze", stelt Bantema. Ook moet er worden nagedacht hoe er moet worden omgegaan met rokende ouders en buurtbewoners.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl