Fusie waterschappen in Noord Drenthe gaat niet door

Het hoofdkantoor van Hunze en Aa's in Veendam
Het hoofdkantoor van Hunze en Aa's in Veendam
ASSEN - De voorgenomen fusie tussen de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa's is voorlopig van de baan. De verkennende gesprekken zijn gestaakt. Beide waterschappen zijn actief in Drenthe.
Hunze en Aa's vindt dat Noorderzijlvest te veel tijd nodig heeft om een definitief besluit te nemen. Noorderzijlvest is het hier niet mee eens. Beide dijkgraven geven wel aan dat er op dit moment een faseverschil is. Dijkgraaf Bert Middel geeft aan dat waterschap Noorderzijlvest enthousiast is over een fusie met Hunze en Aa's. Middel vindt het erg jammer dat deze nu is uitgesteld. Dat er voorlopig geen fusie komt, betekent dat de ingezetenen van Noorderzijlvest minder blijven betalen dan die van Hunze en Aa's.


Volgens dijkgraaf Alfred van Hall van Hunze en Aa's is het allerbelangrijkste dat de burger er voordeel bij heeft. Hunze en Aa's wil graag dat er wordt uitgezocht of er een constructie mogelijk is waardoor er kostenbesparingen zijn. 'De kosten moeten zo laag mogelijk zijn, ' aldus Van Hall. En dat is nu nog niet duidelijk. In 2015 zijn er weer waterschapsverkiezingen. De nieuwe besturen van beide waterschappen kunnen dan besluiten of ze weer met elkaar om de tafel gaan zitten. Binnenkort vinden er zowel bij Noorderzijlvest als bij Hunze en Aa's nieuwe gesprekken plaats.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl