Dirigenten bijeen in Rolde om leiderschap te tonen

ROLDE - Nationale en internationale dirigenten komen drie weekenden per jaar naar Drenthe voor workshops over leiderschap.
Dat gebeurt in het kader van de Leiderschap Academie Dirigenten (LEAD) die onlangs in het leven is geroepen door componist, dirigent en oud-conservatoriumdirecteur Chris Fictoor uit Groningen. In het Hof van Saksen bij Rolde worden masterclasses en workshops gegeven aan pas afgestudeerde dirigenten. Deze worden verzorgd door oude rotten in het vak. In deze weekenden worden ook enkele concerten verzorgd voor de andere gasten van het resort in Rolde. De eerste bijeenkomst is van 19 tot en met 21 september.

Volgens Fictoor is het een uniek project: niet eerder wisselden dirigenten op deze schaal ervaringen met elkaar uit over hoe zij een orkest leiden. Fictoor is zelf een jaar met pensioen en heeft daardoor nu de tijd om zijn kennis en ervaring te delen met jonge vakgenoten, iets wat hij altijd al wilde doen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl