Vakbonden willen breder onderzoek naar kankerverwekkende verf

Een depot in Coevorden waar de verf werd gebruikt (archieffoto)
Een depot in Coevorden waar de verf werd gebruikt (archieffoto)
COEVORDEN - Twee militaire vakbonden willen dat Defensie breder onderzoek gaat doen naar verf met een kankerverwekkende stof, waaraan veel medewerkers zijn blootgesteld. Dat meldt RTV Oost.
Het huidige onderzoek beperkt zich tot vijf NAVO-werkplaatsen, waaronder de depots in Coevorden en Ter Apel. Gisteren werd bekend dat de giftige verf ook is gebruikt op de voormalige Vliegbasis Twenthe en negen andere locaties. De NOS heeft rapporten ingezien waaruit blijkt dat ook op die locaties werknemers zijn blootgesteld aan te hoge concentraties chroom-6 uit verf.
De vakbonden willen dat een nieuw en groter onderzoek ook bekijkt of er maatregelen zijn getroffen om medewerkers te beschermen tegen de gevaarlijke stoffen. Minister Hennis van Defensie laat weten dat het onderzoek naar het kankerverwekkende chroom-6 in verf op dit moment nog niet uitgebreid gaat worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl