Drentse kledingbank teleurgesteld in Drentse gemeenten

HOOGEVEEN - De Drentse kledingbank is teleurgesteld in de gemeenten van Drenthe. Ze willen meer kleding inzamelen om gratis weg te geven, alleen mogen zij geen inzamelbakken plaatsen in openbare ruimtes.
De kledingbank regelt op dit moment voor 1600 mensen in Drenthe gratis kleding en zijn afhankelijk van donaties van mensen. Ze hebben naar verschillende gemeenten in Drenthe een verzoek gestuurd tot het plaatsen van bakken in de openbare ruimte, deze zijn afgewezen.

Gemeenten hebben contracten met grote bedrijven als Humana voor het inzamelen van kleding. De Drentse kledingbank komt hier niet tussen en dit is voor hen een schop tegen het zere been: "Inwoners van Drenthe zijn nu aangewezen bij inzamelbakken van bijvoorbeeld Humana, maar niemand weet waar die kleding terecht komt", vertelt Arie Burggraaf van de kledingbank. De kleding van de Humana gaat voornamelijk naar het buitenland, en komt dus niet bij de kledingbank in Drenthe terecht.

Koos de Vos, wethouder van Meppel, geeft in een reactie aan dat de gemeente Meppel het beleid heeft dat niet zomaar iedereen bakken mag plaatsen. Ook zijn er voldoende particuliere initiatieven en kringloopwinkels om kleding in te zamelen. Wel kan hij zich voorstellen dat de Drentse kledingbank in niet-openbare ruimtes zoals de ingang van een kerk bakken mogen plaatsen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl