Felle protesten tijdens informatieavond over windmolens in Bareveld

BAREVELD - Tientallen actievoerders hebben hun moment gepakt tijdens een informatieavond in Bareveld over de bouw van windmolenparken in de Drentse Veenkoloniën.
Tegenstanders van windmolens protesteerden fel tegen de bouw van tientallen windturbines in hun achtertuin. Boeren hebben het initiatief genomen om de windparken De Monden en Oostermoer te bouwen. Maar de bewoners van het gebied vrezen voor overlast en gezondheidsproblemen.

Discussie
Eigenlijk was het niet de bedoeling om een discussie in een zaal te beginnen. Maar actievoerders van onder andere Tegenwind en Platform Storm maakten van de gelegenheid gebruik om hun standpunt te laten horen. In felle bewoordingen en soms op de man gespeeld werd de initiatiefnemers van de windparken en vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken duidelijk gemaakt dat dit een onzalig plan is.

'Niet serieus genomen'

Tijdens de informatieavond werden kaarten en animaties getoond van waar de windmolens moeten komen. Het waren overigens oude kaarten waar meer turbines op staan dan door minister Kamp van Economische Zaken eerder is vastgesteld. De omwonenden vonden dit het zoveelste bewijs dat ze niet serieus worden genomen. Het ministerie zegde toe vanaf nu meer te communiceren met het gebied.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl