Verwarring over roest in Emmer Hondsrugtunnel

EMMEN - De Emmer wethouder Jisse Otter heeft verwarring gezaaid over de Hondsrugtunnel die in Emmen wordt gebouwd.
Hij sprak donderdagavond tijdens de commissievergadering van roestvorming in de tunnel. Maar later lichtte hij toe dat het om beeldspraak gaat en dat niet letterlijk sprake is van roest. Hij wilde ermee aangeven dat de tunnel veilig is, net als een roestige auto. De tunnelwanden worden al maanden nat gehouden omdat er anders schilfers afvallen. Bouwbedrijf BAM probeert tot nu toe vergeefs een oplossing voor dit probleem te vinden.

Veilig

De veiligheid van de tunnel is volgens de wethouder niet in gevaar. Hij vergelijkt de tunnel met een roestende auto. Ook een auto met roestplekken aan de onder- en bovenkant is nog steeds veilig te gebruiken. Bouwbedrijf BAM moet een oplossing voor de schilferende tunnelwanden vinden en is verantwoordelijk voor de kosten. Otter verwacht dat er volgende week meer duidelijkheid is. Of de Emmer tunnel volgens planning eind dit jaar helemaal klaar is durft de wethouder niet te garanderen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl