Helmond Sport-trainer Jan van Dijk 'Natuurlijk is FC Emmen favoriet'

VOETBAL - Jan van Dijk komt vrijdagavond, iets meer dan zeven jaar na zijn gedwongen afscheid bij FC Emmen, terug op De Meerdijk. De huidige coach van Helmond Sport, die nog altijd de meest succesvolle trainer is van de Drentse club in de laatste tien jaar, komt met zijn huidige club als underdog naar het noorden. "Natuurlijk is FC Emmen favoriet."
"Nee, ik leg de druk niet bij Emmen door dit te zeggen. Het is gewoon de realiteit. Zij staan 8e en spelen thuis. Het zou schandalig zijn als zij van ons verliezen."

Hutten en Tuyp

Van Dijk staat met Helmond Sport 17e in de Jupiler League met 5 punten uit 5 duels. Dat zijn maar drie punten minder dan FC Emmen. "En eigenlijk hebben we drie punten te weinig, want in onze openingswedstrijd tegen Fortuna Sittard hadden we met 4-0 voor moeten staan op het moment dat zij de 0-1 maken. Maar de huidige 17e plaats is maar een getal. Zoals veel trainers zeggen begon de competitie pas echt op 1 september, op die datum zijn de selecties compleet. Wij hebben ons ook nog weten te versterken, met drie aanvallers waaronder Jack Tuyp en Lars Hutten. Het is overigens nog onzeker of Tuyp er tegen FC Emmen bij zal zijn. Hij is vandaag (donderdag) namelijk vader geworden. Vrijdagochtend heb ik contact met hem en hoor ik of hij meegaat."

Wisselvallig

Van Dijk kijkt ondanks zijn ontslag bij FC Emmen, in 2007, positief terug op zijn tijd in Drenthe. "Eigenlijk heb ik bij al mijn oude clubs wel een goed gevoel, behalve dan van mijn periode bij RBC. Bij alle clubs lopen nog voldoende bekenden rond en het is leuk om hen weer eens te zien. Wat mijn mening is over het huidige FC Emmen? Ik vind dat FC Emmen een behoorlijke ploeg heeft inmiddels en dat Joop Gall het uitstekend voor elkaar heeft. Toch vind ik ze nog wel wisselvallig."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl