Brand in sterrenkamer scholengemeenschap Vincent van Gogh Assen

ASSEN - In een oud gedeelte van CS Vincent van Gogh in Assen heeft gisteravond brand gewoed. Het gaat om het deel aan de Maria in Campislaan, dat op de nominatie stond voor restauratie.
De brand woedde in de sterrenkamer die bij natuurkundelessen werd gebruikt. Directeur Bert Oosting van de scholengemeenschap zou vandaag om tafel met een architect om te praten over de renovatieplannen. Of renovatie na de brand nog mogelijk is moet nog worden bekeken. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Politiehonden deden vandaag onderzoek op de plek van de brand.

Historische waarde

De sterrenkamer was het laatste overgebleven oude gedeelte van de school. De nieuwbouw wordt volgende week vrijdag geopend. Directeur Oosting is dan ook teleurgesteld dat de sterrenkamer juist nu is afgebrand. "Ik vind het heel triest. Het koepeltje heeft toch een historische waarde. Niet alleen voor de school zelf, maar ook voor Assen. Het is echt een kenmerkend gebouw van de school geweest en dat wilde we eren door het in stand te houden. Het is heel naar."

Het gas en elektra in het gebouwtje waren afgesloten. Omstanders vermoeden dat er brand is gesticht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.